Gekoppelde leden

Een gebruiker kan gekoppeld zijn aan een of meerdere leden. Dat betekent dat deze gebruiker alle activiteiten, groepen, etc. ziet voor deze gekoppelde leden. Ook kan hij voor deze leden de aanwezigheid doorgeven.

Denk bijvoorbeeld aan een ouder, met twee kinderen op de club. Beide kinderen worden dan aan de ouder gekoppeld, zodat de ouder alles kan zien van beide kinderen en van beiden de aanwezigheid kan doorgeven.

Hoofdleden

Met een hoofdlid bedoelen we het lid dat dezelfde persoon is als de gebruiker.

Denk bijvoorbeeld aan een ouder die zelf lid is van de club, maar ook een kind heeft op de club. Zowel de ouder als het kind worden gekoppeld aan het account van de ouder. De ouder is dan het hoofdlid.

Het kan dus ook dat een gebruiker geen hoofdlid heeft. Bijvoorbeeld een ouder die zelf geen lid is van de club, maar wel een kind heeft op de club.

Bepaalde activiteiten in de app mogen alleen uitgevoerd worden door de persoon zelf (het hoofdlid dus). Denk bijvoorbeeld aan een evaluatie invullen of je account koppelen aan een ander platform, zoals Lichess.