Een gebruikersrol bepaalt wat iemand ziet en mag doen in de app.

Een gebruikersrol kan zijn toegekend aan een gebruiker of aan een lid. Bekijk hier wat het verschil is tussen een gebruiker en een lid.

Als een rol is toegekend aan een lid, dan hebben alle gebruikers die zijn gekoppeld aan dit lid, deze rechten.

NB: Het toekennen van een gebruikersrollen aan een lid wordt niet meer ondersteund. Rechten die al zijn toegekend, blijven wel gewoon werken.

Er zijn 4 soorten gebruikersrollen in de Clubhelper App:

• Main staff
  • Group staff
  • Activity staff
  • Financial staff

Een gebruiker of lid kan meerdere rollen hebben. In dat geval heb je de "opgetelde" rechten van al die rollen.

Daarnaast kan een gebruiker een "beheerder" zijn. Een beheerder kan alles zien en doen, behalve de financiële inzien of bewerken. Hiervoor moet de gebruikersrol "Financial staff" zijn toegekend.

In onderstaande tabel zie je wat elke rol mag zien en kan doen. (NB: "bewerken" betekent aanmaken, aanpassen of verwijderen)

Main
staff
Group
staff
Activity
staff
Financial
staff
Geen rol
Gebruikers inzien---
-Alleen eigen gegevens
Gebruikers bewerken----Alleen eigen gegevens
Gebruikersrollen inzien
-----
Gebruikersrollen bewerken-----
Leden zienJaVan eigen groepenJaJa
Van eigen groepen
Ledengegevens inzienJa--JaAlleen eigen gegevens
Ledengegevens bewerken---Ja
-
Incasso machtigingen inzien---Ja-
Incasso machtigingen bewerken---Ja-
Aanwezigheid inzienVan eigen groepen
Van eigen groepenJa-Van eigen activiteiten
Aanwezigheid registrerenVoor eigen activiteiten
Voor eigen activiteitenJa-Voor jezelf
Groepen inzien
JaEigen groepenJa-Eigen groepen
Groepen bewerken-----
Seizoenen bewerken-----
Activiteiten inzienJaEigen activiteitenJa-Eigen activiteiten
Activiteiten bewerkenJa
Eigen activiteitenJa--
Evaluaties inzienVan eigen groepenVan eigen groepen
-Van eigen groepen
Zelf ingevulde evaluaties
Evaluaties bewerkenNog niet mogelijk. Vraag Clubhelper om ondersteuning
(Schaken) Trainingen inzien
JaJa
---
(Schaken) Trainingen bewerkenAlleen eigen trainingen
Alleen eigen trainingen
---
(Voetbal) Statistieken inzien
JaVan eigen activiteiten
-
-Van eigen activiteiten
(Voetbal) Statistieken registrerenVoor eigen activiteitenVoor eigen activiteiten---