In de Clubhelper App wordt onderscheid gemaakt tussen "gebruikers" en "leden". Een gebruiker is iemand met inloggegevens voor de app, oftewel een "gebruikersaccount". Een lid is iemand met een rol binnen de club. Bijvoorbeeld een speler, een trainer, een vrijwilliger of een ouder. Een lid kan meerdere rollen hebben binnen de club.

Aan elke gebruiker kunnen één of meerdere leden gekoppeld zijn. In dat geval kan de gebruiker namens deze leden informatie inzien en acties uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een ouder die gebruiker is, met kinderen die lid zijn. Een uitgebreide uitleg vind je hier: Wat zijn gekoppelde leden en hoofdleden?

NB: Een gebruiker kan bestaan zonder gekoppelde leden. Bijvoorbeeld als beheerder van de app.

NB: Een lid kan bestaan, zonder te zijn gekoppeld aan een gebruiker. Bijvoorbeeld als je als club leden en hun ouders geen accounts geeft.

NB: Een lid kan gekoppeld zijn aan meerdere gebruikers. Bijvoorbeeld een kind, waarvan beide ouders een account hebben.